Viivoja veteen

Ei liian paljaita

en haluaisi käyttää
liian paljaita sanoja
tulla niin läpinäkyväksi
että häviän

mutta haluan huiskuttaa
keltaisella huivilla
oven- tai luolanraosta
ja toivoa
että joku huomaisi
kuitenkin

Mainokset

12 kommenttia

 1. Oman itsen säilyttäminen ja toisten kohtaaminen, se on tasapainoilua. Pidin tästäkin runostasi, juuri tuo tasapainoilu vetäytymisen ja huomatuksi tulemisen välillä on hyvin kirjoitettu auki. Takerruin ensin sanoihin ”oven- tai luolanraosta” ja mietin miksi ne molemmat ovat mukana, mutta tulkitsin sen lopulta niin, että ne yhdessä kuvaavat tuota samaa tasapainottelua tia riitaa: avatako ovi ihmisten keskellä vai vetäytyä jonnekin kauemmas luolaan erakoksi.

  • Sä sitten osaat tulkita! En oo itekään vielä tarkkaan miettiny, miksi piti sanoa oven- tai luolanrako. Luulen että siksi, että oven takana on huone ja raon takana luola. Ja niissä asuu erilaisia eläväisiä.

   • Tämä runo on rinnakkainen toisen kaipaus-haasterunosi kanssa, puhuvat hieman eripainotuksinsamasta asiasta. Pidän paljon niistä runoista, joita olen sinulta lukenut. En tiedä osaanko niitä sen kummemmin tulkita, mutta välillä yritän sanoa enemmän kuin ’pidän’ tai ’kiva’.

    Ja luulen että jotkut sanat ja ilmaisut vain ’tulevat’ ja vasta myöhemmin alkaa miettiä mitä ne oikeastaan tarkoittavat. Mutta eikö se ole osa runojen kirjoittamista?

 2. No mä arvostan kovasti kun saa useamman sanan palautetta. Ja arvostan ajatustenvaihtoa. Se voisi olla hyvä että antaa sanojen vain tulla. Terapiamaalauksiakin tulkitaan vasta myöhemmin, ei etukäteen eikä maalaamisen aikana. Kuvat on alitajunnan kieltä.

  • Sitä kuvat todella ovat, mitä suurimmassa määrin!

   • 🙂

 3. Jos paljastaa itsestään liikaa, tulee haavoittuvaiseksi. Laittaa itsensä alttiiksi. Silti kaipaus tulla näkyväksi, huomatuksi, elää meissä voimakkaana, siksi raotamme itseämme, heilutamme varovasti huivia, toivomme parasta.

 4. Tuima on hienosti analysoinyt, minulle tuli mieleen: sanat ovat näkyviä

  • Hyvä huomio, sanat näkyy, mutta sanoilla voi myös peittää. Alitajunnasta nousevat kuvat voi olla paljastavampia. Toinen asia sitten, miten lukija ne kokee ja tajuaa.

 5. En halua ylitulkita. Kaikki kirjoittaminen lähtee todellisuuskokemuksesta, olet siinä hyvä. Pidä siitä kiinni.

  • Voi kiitos, Hirlii! Ajattelin juuri tänään tuota asiaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: